Jávea

Jávea (in het Valenciaans ook aangeduid als Xabia) is een vissersdorp dat uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming aan de Costa Blanca. Jávea ligt ongeveer halverwege de Costa Blanca, tussen Calp (Calpe) en Dénia in.

Jávea is een mooie badplaats aan de Costa Blanca in Spanje. Het stadje heeft nog steeds de mediterrane sfeer van vroeger. Een verblijf in Jávea is een ideale plek voor een zonvakantie en cultuur vakantie. Langs de mooie stranden en onder de blauwe lucht komt u helemaal tot rust. Voor cultuur zijn er vele authentieke plaatsen in de regio en binnen een uur bent u in Valencia of Alicante. En door het zachte klimaat kunt u in Jávea ook prima overwinteren. Jávea ligt in dezelfde regio als bijvoorbeeld Moraira en Denia: een regio waar de zon bijna altijd schijnt. De warmste maanden zijn juli en augustus.

 

De oude kern van Jávea ligt niet direct aan het water, maar ongeveer een kilometer landinwaarts. Hier in de oude smalle straten is het rustiger met toeristen. Hier vind je prachtige bouwwerken zoals de kerk van Sant Bartomeu en de Kapel van Santa Anna. Wie de oude binnenstad van Jávea wil bezoeken die moet er rekening mee houden dat parkeerplek niet altijd even eenvoudig te vinden is, maar er is een grote en goedkope ondergrondse parkeergarage.

 

De haven Duanes del Mar bestaat uit twee delen: de jachthaven en de vissershaven. ‘s Morgens komen de vissersboten hier aan wal om de vele bakken met de zojuist gevangen vis naar de visafslag te brengen.